#13 How to eat local food
I will introduce about how to order at local food restaurant.
Although I said restaurant, it is kind of shop.
Here.
First, you order dishes before you sit the chair.
You can say "e-ku plate di-jye" ( e-ku means one, di-jye means please )
Then , you can get one plate including onions, curry, and spicy sources.
then,
Two slice of nan bread are served in about three minutes.
And then you can tear into pieces, dip it into curry, and finally you can eat.
OMG I am not good at taking good picture haha
The taste is really good although it is really spicy,
you should try it when you visit here.
AWESOME
インド在住の友達も行ったことがないという
道沿いにあるローカルショップにいってきました!
なんか想像していたインド料理にようやく巡り会えた感じがして
思わず
"ラッシー!"
って言いたくなりますね。
みなさんにもぜひ行って欲しいのですが、注意すべき点が3つあります。
1.英語は使えない!
英語で話しかけてもヒンドゥー語で返ってきます。
カタコトのヒンドゥー語で頑張りましょう。
2.玉ねぎは必須!
飲料水などないので、玉ねぎが水分を取れる唯一の要素です。辛さと暑さ(43度くらい)で汗だくになります。いいですか、玉ねぎで水分補給です。
3.ぼったくりに注意!
1プレート40ルピー(約80円)が相場です。最初のうちは現地の方と行くのをおすすめします。
現地の文化に溶け込むのは新たな発見ができてとても楽しいです。
インドに来る際はぜひ、玉ねぎに助けられて
ローカルでカレーナンセットを食べてみてください。
P.S 玉ねぎおかわり自由です笑