100の素晴らしいこと

インドNGO滞在期間中100日に合わせて,生活の中で気づいたことを書いていきます。

1 00 awesome things

日常的非日常

#13 How to eat local food

I will introduce about how to order at local food restaurant.

Although I said restaurant, it is kind of shop.

Here.

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First, you order dishes before you sit the chair.

You can say "e-ku plate di-jye" ( e-ku means one, di-jye means please )

Then , you can get one plate including onions, curry, and spicy sources.

 

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then,

Two slice of nan bread are served in about three minutes.

 

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And then you can tear into pieces, dip it into curry, and finally you can eat.

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OMG I am not good at taking good picture haha

 

The taste is really good although it is really spicy,

you should try it when you visit here.

 

AWESOME

 

インド在住の友達も行ったことがないという

道沿いにあるローカルショップにいってきました!

なんか想像していたインド料理にようやく巡り会えた感じがして

思わず

 

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"ラッシー!"

って言いたくなりますね。

 

みなさんにもぜひ行って欲しいのですが、注意すべき点が3つあります。

 

1.英語は使えない!

 

英語で話しかけてもヒンドゥー語で返ってきます。

カタコトのヒンドゥー語で頑張りましょう。

 

2.玉ねぎは必須!

 

飲料水などないので、玉ねぎが水分を取れる唯一の要素です。辛さと暑さ(43度くらい)で汗だくになります。いいですか、玉ねぎで水分補給です。

 

3.ぼったくりに注意!

 

1プレート40ルピー(約80円)が相場です。最初のうちは現地の方と行くのをおすすめします。

 

 

現地の文化に溶け込むのは新たな発見ができてとても楽しいです。

インドに来る際はぜひ、玉ねぎに助けられて

ローカルでカレーナンセットを食べてみてください。

 

P.S 玉ねぎおかわり自由です笑